Klaipėdoje įkurta smulkiojo ir vidutinio verslo taryba

Klaipėda – pirmas Lietuvos miestas, kuriame pradės veikti smulkiojo ir vidutinio verslo taryba (KSVVT). Tikimasi, kad ši taryba paskatins glaudžiau bendradarbiauti uostamiesčio politikams ir smulkiojo verslo atstovams. Pastarieji pripažįsta, kad iki šiol tokio dialogo trūko. Sprendimą steigti KSVVT miesto politikai priėmė Klaipėdos m. savivaldybės Tarybos posėdyje. Kas vadovaus šiai tarybai, paaiškės KSVVT susirinkus į pirmąjį posėdį.

„Apie tai, kad Klaipėdos smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams reikėtų dirbti išvien su miesto valdžia, kalbama jau seniai, džiaugiamės, kad pagaliau ledai pajudėjo ir Strateginės plėtros komiteto posėdyje buvo nutarta kurti verslininkus ir politikus vienysiančią tarybą. Ją sudarys septynios asocijuotos smulkųjį ir vidutinį verslą atstovaujančios organizacijos, į tarybą bus deleguoti visų septynių miesto taryboje esančių partijų atstovai. KSVVT kuriama dėl efektyvesnio bendradarbiavimo ir komunikavimo tarp smulkaus verslo visuomenės ir Tarybos bei kitų viešojo administravimo institucijų. Taip siekiama sukurti palankesnę teisinę, ekonominę bei rinkodarinę aplinką, naikinant biurokratinius SVV plėtros barjerus Klaipėdos mieste“ , – pasakojo Aras Mileška, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas.

Kiekviena išsivysčiusi valstybė stengiasi skatinti smulkųjį ir vidutinį verslą, tačiau verslo atstovų teigimu, Lietuvoje smulkus ir vidutinis verslas atsiduria užribyje. Be to, miestų savivaldybėse susidarė ydinga praktika, kad tvirtinant Strateginius miestų plėtros planus, verslininkai būdavo paliekami nuošaly. KSVV taryba – tai pirmas žingsnis paskatinti sklandų dialogą tarp miestui vadovaujančių politikų bei smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų. Smulkieji ir vidutiniai verslininkai džiaugiasi sulaukiantys vis didesnio politikų palaikymo – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija priėmė sprendimą neformuoti dviejų atskirų biudžetų, o į formuojamą įtraukti visus SVV organizacijų teiktus pasiūlymus. Tai reiškia, kad formuojant Klaipėdos m. biudžetą atsiras daugiau dėmesio smulkiajam ir vidutiniam verslui.

„Manau, jog tai labai šauni bendradarbiavimo tarp miesto savivaldos ir smulkaus verslo pradžia. Tikimės, kad mūsų bendras darbas gerins verslo aplinką Klaipėdos regione, padės kurti naujas darbo vietas, prisidės prie sėkmingos smulkiųjų ir vidutinių verslininkų veiklos. Labai svarbu, kad KSVVT dalyvaus visų politinių partijų atstovai – taip bus užtikrinamas objektyvumas sprendžiant mūsų regiono smulkių ir vidutinių verslininkų aktualijas ir problemas“ , – teigė Klaipėdos m. savivaldybės tarybos Strateginės plėtros komiteto pirmininkas Artūras Razbadauskas.

Miesto politikams pritarus SVV tarybos prie Klaipėdos m. savivaldybės kūrimui, vadovaujantis įstatais, šios Tarybos vadovas bus renkamas pirmame KSVVT posėdyje – jį ketinama surengti jau kitą mėnesį. Pirmininkas bus renkamas iš šių SVV tarybos narių:

  • Arūnas Barbšys, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys;
  • Donatas Botyrius, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininko pavaduotojas, Klaipėdos skyriaus pirmininkas;
  • Viktoras Krolis, Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmų generalinis direktorius;
  • Aras Mileška, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos viceprezidentas;
  • Benediktas Petrauskas, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys;
  • Aurelija Petkūnienė, Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos narė;
  • Lilija Petraitienė, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė;
  • Artūras Razbadauskas, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys;
  • Ivanas Romanovas, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys;
  • Irina Rozova, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė;
  • Saulius Savickis, asociacijos „Mano miestas – Klaipėda“ valdybos narys;
  • Artūras Šulcas, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys;
  • Airidas Tamavičius, Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkas;
  • Zita Petruškevičiūtė, Klaipėdos apskrities gidų gildijos pirmininkė.

Daugiau informacijos:

Artūras Razbadauskas, Strateginės plėtros komiteto pirmininkas mob.: +370 698 01423
Aras Mileška, Klaipėdos apskrities verslo darbdavių asociacijos vadovas mob.: +370 650 83802

Klausimo projektas pateiktas svarstymui Klaipėdos savivaldybės tarybos 2011 spalio 27 d. posėdyje

Apie šį įvykį rašė spaudoje:

DELFI ; Lietuvos rytas ; Geros žinios ; Klaipėda ; Vakarų ekspresas


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą