Klaipėdos verslininkai kviečiami apžvelgti prognozes 2012 metams

2011 12 05 @ 15:19  ›  Kategorijos: Dialogas tarp verslo ir valdžios, Verslo aplinka

Ekonominė padėtis Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, nėra stabili. Ekonomikos ekspertai prognozuoja, kad verslo sektoriaus artimiausiu metu laukia išbandymų metas. Kokios nuotaikos tvyro Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo sektoriuje, kaip verslininkai vertina neoptimistines prognozes, kokius būdus mato išjudinti smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) skatinimo politiką Klaipėdoje? Šie ir kiti klausimai bus aptarti socialiniame forume „Klaipėdos verslo diena 2011“. Forume kviečiami dalyvauti visi Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai.

„Nenuostabu, kad šio forumo pagrindine ašimi tampa šiandieninės aktualijos Lietuvoje. Vyriausybė dėl deficitinio biudžeto ir banko „Snoras“ žlugimo žada didinti PVM iki 23%. Baiminamasi, kad mokesčius gali pakelti ir nuo banko griūties nukentėjusios valstybinės įmonės. Turime pripažinti, kad tarp verslininkų šiuo metu vyrauja įtampa ir nežinomybė dėl ateities. Daug kas ne visiškai atsigavo po pirmosios krizės bangos, todėl kiekvienam toks Vyriausybės sprendimas gali smogti ypač skausmingai“ – pasakojo forumo „Klaipėdos verslo diena 2011“ vienas iš organizatorių, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška.

Forume ypatingas dėmesys bus skiriamas neišnaudotoms galimybėms smulkiajam ir vidutiniam verslui Klaipėdos mieste. Neramios nuotaikos Europos verslo sektoriuje verslininkus verčia nuogąstauti, kad blogėjanti ekonominė situacija atsilieps ir Klaipėdos miestui – miestas gali nebesurinkti planuojamo biudžeto. Patirtis rodo, kad dažniausiai miesto biudžeto problemos yra sprendžiamos verslininkų sąskaita – t.y. didinant mokesčius verslui. Vienas pagrindinių renginio tikslų – skatinti dialogą ir bendradarbiavimą tarp valdžios ir verslo bendruomenės dėl SVV plėtros Klaipėdos mieste. Pasak renginio organizatorių, Klaipėdos miestui pavyks išlikti ekonomiškai stipriam tik bendrai sprendžiant visas miesto problemas.

„Norint išgyventi, o gal net turėti nedidelį augimą, verslininkai turi vienytis ir visas problemas spręsti kartu, ieškoti glaudesnio socialinio dialogo su Klaipėdos miesto valdžia. Džiaugiamės, kad smulkiojo ir vidutinio verslo santykiai su uostamiesčio valdžia glaudėja – po ilgų diskusijų, šiemet buvo įsteigta Smulkiojo ir vidutinio verslo taryba (SVVT). Ją sudaro septynios asocijuotos smulkųjį ir vidutinį verslą atstovaujančios organizacijos, į tarybą deleguoti visų septynių miesto taryboje esančių partijų atstovai. Ši susidariusi struktūra padės efektyviau bendradarbiauti smulkaus ir vidutinio verslo bendruomenei su Klaipėdos valdžia – taip bus sukuriama palankesnė teisinė, ekonominė bei rinkodarinė aplinka, naikinant biurokratinius SVV plėtros barjerus Klaipėdos mieste. Forumo metu ketiname pasirašyti rezoliuciją dėl SVVT darbo plano gairių kitiems metams“ – teigė forumo organizatoriai.

Konferencija – socialinis forumas tarp Klaipėdos m. valdžios ir smulkiojo bei vidutinio verslo vyks 2011 gruodžio 8 d.
Vieta: Klaipėdos universitetas, Aula MAGNA, H. Manto g. 84 (PC „Studlendas“)
Laikas: 13.30 – 17.30
Organizatoriai: Klaipėdos apskrities darbdavių asociacija, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija, Klaipėdos apskrities verslininkų asociacija, Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjunga, Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacija, Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ Verslo grupė.

Konferencijos programa

Renginys nemokamas – registracija privaloma

Registracijos į renginį anketa

Daugiau informacijos:
Aras Mileška,
Klaipėdos apskrities darbdavių asociacija
Tel. 8-650-83802
El. Paštas: verslas@vakarai.lt WEB: www.verslas.vakarai.lt

Pranešimą parengė:
Ryšių su visuomene kompanija „VRA“
Tel. 8-615-82405
El. paštas: vra.com@gmail.com


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą