Klaipėdos verslo dienoje - apie opiausias problemas

2010 12 10 @ 16:35  ›  Kategorijos: Verslo skatinimas Klaipėdos mieste

Uostamiestyje gruodžio 8 d. vyks konferencija-socialinis forumas “Klaipėdos verslo diena”. Diskusija skirta siekiant aptarti santykius tarp miesto valdžios bei smulkaus ir vidutinio verslo, ieškoti dialogo ir galimybių efektyviau bendradarbiauti.

Renginį organizuoja Klaipėdos apskrities darbdavių asociacija (KADA) su partneriais.

Forumo rengėjai pažymi, kad smulkus ir vidutinis verslas yra pagrindinis Klaipėdos miesto, o taip pat ir visos Lietuvos ekonomikos augimo variklis. Smulkus ir vidutinis verslas turi esminį poveikį fiskalinei šalies politikai, užimtumo didinimui, emigracijos ir socialinės atskirties mažinimui, gyvenimo kokybės bei šalies gamintojų identiteto gerinimui.

Taigi, tokio verslo plėtra turi būti viena svarbiausių uostamiesčio ekonomikos plėtros krypčių. O verslininkų pastangos įsitraukti į miesto bei visos šalies ekonomikos skatinimą sėkmingos bus tik tuomet, kai šiam ūkio sektoriui bus skiriamas tinkamas valdžios ir jos institucijų dėmesys.

Siekdami paskatinti socialinį dialogą, bendravimą ir tarpusavio supratimą, taip pat
stiprinant efektyvesnį ir greitesnį aktualių problemų sprendimą tarp verslo bendruomenės bei Klaipėdos miesto savivaldos institucijų konferencija ir rengiama.

Forume pranešimus skaitys Ūkio ministerijos, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos specialistai, asocijuotų verslo struktūrų, taip pat Generalinės miškų urėdijos atstovai, Klaipėdos universiteto lektoriai.

Labiausiai bus akcentuojami asocijuotų verslo struktūrų bei valdžios siūlymai remiant smulkų ir vidutinį verslą 2011 m., taip pat – rengiant 2011-2013 m. savivaldybės strateginį plėtros planą, akcentuojant prioritetus jame.

“Būtina smulkaus ir vidutinio verslo skatinimui skirti deramą finansavimą, skatinti naujų, vietinių verslo įmonių steigimą, nes dabar pernelyg daug dėmesio skiriama kapitalo pritraukimui bei per mažai vietinių resursų išnaudojimui. Uostamiesčio savivaldybėje dėmesys šioms problemoms spręsti ir verslo skatinimo priemonės nėra pakankamos, smulkaus ir vidutinio verslo plėtrai dėmesys skiriamas simboliškai. Dėl to ir norime iškelti mums rūpimas problemas bei išsiaiškinti, kokių priemonių reikia imtis, kad dialogas su savivaldybės administracijos atstovais būtų tampresnis, situacija keistųsi į gerąją pusę”, – sakė KADA vadovas Aras Mileška.
Konferencijos vieta: Klaipėdos universitetas (Herkaus Manto 84), Aula VI, Renginio trukmė: 13.30-17.30 val.

Renginio partneriai:
Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija
Klaipėdos apskrities verslininkų asociacija
Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjunga
Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacija
Asociacijos “Mano miestas Klaipėda” verslo grupė
Lietuvos verslo darbdavių konfederacija

Kontaktinis asmuo: Aras Mileška, KADA vadovas
E. paštas: verslas[e]vakarai.lt
Tel.: +370 650 83802


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą