Tarybai į ausį - verslininkų balsas

2011 06 14 @ 16:44  ›  Kategorijos: Verslo skatinimas Klaipėdos mieste

Ruošdami dirvą naujojo Klaipėdos strateginio plėtros plano rengimui, uostamiesčio politikai tikrina ryšį su verslo atstovais.

Šiuo metu į pabaigą eina jau antrojo Klaipėdos miesto strateginio plėtros plano įgyvendinimo laikotarpis. Artimiausiu metu ketinama skelbti konkursą naujam tokio pobūdžio dokumentui, aprėpsiančiam 2013-2020 metus, rengti. Prieš įsibėgėjant šioms procedūroms naujosios Tarybos politikai plėtoja bendravimą su miesto verslo atstovais – kad būsimojo plano gairės nebūtų netikėtumas, o suvienytų visų suinteresuotų klaipėdiečių idėjas.

Tarybos nario, liberalsąjūdiečio Rolando Bražinsko pastebėjimu, pristigus bendravimo tarp valdžios ir verslo, pasitaiko situacijų, kai verslininkai nepatenkinti miesto galvų sprendimais, kurie, jų nuomone, esą vienpusiški, o politikai apie planuojamą verslo objektų kūrimąsi sužino tik iš architektų, teikiančių derinti būsimų komercinės paskirties pastatų detaliuosius planus.

Į vakarykštį Strateginės plėtros komiteto posėdį susirinkę verslininkai sakė esą pasirengę bendradarbiauti. Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovo Aro Mileškos nuomone, teiktini artėjančio laikotarpio orientyrai būtų užimtumo bei gyventojų savarankiškumo didinimas bei parama smulkiam bei vidutiniam verslui. Kai kuriose srityse siūloma nusileisti ant žemės; pavyzdžiui, siekis remti inovatyvų verslą, A. Mileškos teigimu, prasilenkia su realybe, nes mokslinių laboratorijų skaičius mieste ir dalyvavimas verslo veikloje yra menkas.

Bendravimas su verslininkais, siekiama, neapsiribos diskusijomis. Be jų pritraukimo rengiant planą, mieste ketinama steigti Smulkaus ir vidutinio verslo tarybą, kuri taptų verslininkų ir valdžios tarpininke.

Šaltinis:
Valerija Lebedeva
Vakarų Ekspresas

—————————————————————-

Čia rasite savivaldybei pateiktą, smulkaus ir vidutinio verslo tarybos prie Klaipėdos miesto savivaldybės nuostatų dokumentą Word formatu.


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą